Креатин – це амінокислота, яка формується в печінці, підшлунковій залозі та нирках з аргініну, гліцину і метіоніну. Також організм отримує креатин з їжі. Зокрема, з продуктів тваринного походження. Найбільша кількість креатину міститься в червоному м’ясі.
Креатин – джерело енергії для м’язів. Коли креатину в м’язах мало, ефективність тренувань падає, тому що м’язи швидко виснажуються, і Ви відчуваєте спочатку жар, а потім втому. Крім того, креатин сприяє синтезу протеїну, прискорює метаболізм і збільшує загальну витривалість організму.
Креатин використовується у якості продуктів, які можуть збільшити м’язову клітину для вдосконалення виробництва ЕНЕРГІЇ.
Регулюючі ферменти, відомі як креатинкіназі, які руйнують креатин, виділяючі фосфат молекул креатину. Фосфати потім зв’язують з АДФ, якому не хватає одного фосфату. Так в Вашому тілі може “виробляти” свіжий АТФ за цей процес, який може зайняти до 4-5 хвилин.